Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Balıklı'da kutlu doğum etkinliği

Balıklı

Erdek Paşalimanadasında bulunan Balıklı Köyünde Kutlu Doğum Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.

Erdek Paşalimanadası`nda bulunan Balıklı Köyü`nde Kutlu Doğum Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.
Balıklı Köyü Muhtarlığı tarafından köyde düzenlenen etkinlikte yoğun kalabalık vardı.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Erdek Yalı Camiinden emekli İmam Adnan Afacan hocamız, Paşalimanadası`nda bulunan tüm köylerin muhtarları ile vatandaşların hazır bulunduğu etkinlik, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in kardeşlik konularını içeren konuşması slayt gösterimi eşliğinde katılımcılara dinletildi.
Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Kardeşliği ondan öğrendiğimizi, kardeşliğin sadece bir söylemden ibaret olmadığını, peygamberimizin bize doğulu-batılı, Türk-Kürt, Alevi-Sunni, Arap-Acem, işçi-memur ve kadın-erkek herkesin kardeş olduğunu öğrettiğini anlattı.
Kardeşi kardeşe bağlayan en büyük değerin sadece sevgi olduğunu, müminlerin birbirleriyle bağlarının hak bağı ile bağlı olduğunu kaydeden Görmez, "Yüce Allah`ın da Kur`an-ı Kerim`inde `Allah`ın ipine sımsıkı sarılın asla parçalanmayın` Ey müminler kardeş olunuz" buyurduğunu, bugün ise İslam coğrafyasının bir ilim ve medeniyet coğrafyasından uzak olmasının sebebinin kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun ihlal edilmesidir. Öyle bir coğrafyada yaşamanın ateş topunun yanında yaşamaktan bir farkının olmadığını, bu tehlikeden kurtulmanın tek çaresinin müminlerin kardeşliğinden geçmektedir. Bir mezhebe, bir meşrebe ve bir ideolojiye bağlı olmamızın bize kardeşliği unutturmaması ve kardeşliğimizi bölmemesi gerektiğidir. Kardeşlik hukukunu çiğneyerek ve bizi kardeş kılan bütün değerleri yok saymak bizi peygamber efendimizin sevgisini ve kendisini anlama duygularından uzaklaştırır" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez`in konuşması bittikten sonra, Aşık Veysel`in kardeşlik türküleri dinlendi.
Daha sonra, okunan Kuran-ı Kerim`in ardından, etkinliğe katılan İlçemizin ünlü hocalarından Adnan Afacan hocamız tarafından okunan muhteşem bir dua eşliğinde etkinlik son buldu.
Yaklaşık 500`ü aşkın davetlinin hazır bulunduğu etkinlikte, tüm davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false